Republica Belarus a donat Institutului de ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Chișinău o mașină de radiografie pulmonară mobilă pentru realizarea screening-ului afecțiunilor pulmonare. Mașina mobilă va fi utilizată în cadrul campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, pentru a investiga populația din zonele rurale ale țării.

Cheile de la mașină au fost transmise ministrului sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, de către ambasadorul belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc.

Guvernul Republicii Moldova a cumpărat în acest an încă o mașină mobilă de screening pulmonar din Belarus care a fost utilizată în cadrul campaniei, iar din luna august până acum au fost investigate peste 22 de mii de persoane, în cazul a trei mii au fost depistate patologii ale aparatului respirator, cum ar fi: pneumonie, tuberculoză, patologii cardiovasculare și suspecții la cancer.

Începând cu luna ianuarie 2019 va fi realizat un nou orar al consultațiilor, care va fi publicat pe site-ul ministerului.