/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Explozie la bordul unui autocar turistic, lângă piramidele din Egipt. 4 oameni au murit

missing
29 decembrie 2018, ora 09:58

Cel puţin trei turişti vietnamezi şi un ghid egiptean au murit, iar alţi 11 oameni au fost răniţi, vineri, în urma unei explozii ce a vizat un autocar turistic ce se afla la mai puţin de patru kilometri de piramidele de la Giza, au informat autorităţile.

Explozia reprezintă primul atac comis împotriva turiştilor străini din Egipt în ultimul an. Încă nu există o revendicare a atacului. Câţiva islamişti extremişti şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic sunt activi în Egipt, scrie Mediafax.

Nouă dintre cei 11 răniţi sunt de asemenea turişti vietnamezi.

Potrivit autorităţilor egiptene, autocarul a fost vizat de o bombă artizanală ascunsă pe marginea drumului.

Ministerul egiptean de Interne a transmis că la bordul autocarului se aflau 14 turişti vietnamezi. Printre răniţi se numără şi şoferul autocarului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram