/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020 va trece și prin cele mai îndepărtate insule ale Japoniei

29 decembrie 2018, ora 11:59

Ștafeta Torței care va purta Flacăra Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 va călători prin toate cele 62 de municipalități ale capitalei Japoniei, inclusiv prin două grupuri insulare îndepărtate – Insulele Izu și Insulele Ogasawara, încă parte a prefecturii Tokyo.

Izu și Ogasawara au fost incluse în traseul Ștafei Torței Olimpice în ciuda faptului că se află foarte departe în larg, iar deplasarea Torței va fi o adevărată provocare din punct de vedere logistic. Insulele Izu sunt mai aproape de continent, la aproape 300 km de Tokyo, în timp ce Insulele tropicale Ogasawara sunt situate la aproape 1000 km la sud de Tokyo, la aproape 24 de ore de mers cu feribotul, anunță cosr.ro.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 1964, Flacăra Olimpică nu a ajuns nici în Insulele Izu, nici în Ogasawara. Ștafeta Tortei Olimpice Tokyo 2020 este programată să-și înceapa călătoria în jurul orașului Tokyo pe data de 10 iulie 2020, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 24 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram