/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, anunță pe ce circumscripție uninominală intenționează să candideze

missing
30 decembrie 2018, ora 07:53

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunță că intenționează să candideze pe circumscripția nr. 32, însă decizia finală va fi luată după ce voluntarii PL vor face un sondaj cu preferințele alegătorilor. Dorin Chirtoacă spune că dacă majoritatea covarsitoare va sustine un candidat al opoziției pro-europene, atunci nu se va înregistra și va susține acel candidat.

Totuși, grupul de inițiativă se va înregistra la Comisia Electorală Centrală și va aduna semnături în favoarea lui Dorin Chirtoacă în această perioadă. „În cazul în care se va confirma susținerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul, în ultima zi de înregistrare, și voi participa la alegeri pe această circumsripție. Să vedem însă dacă, simetric, se vor retrage concurenții”, a scris liderul PL pe o rețea de socializare.

Dorin Chirtoacă spune că pentru această circumscripție a depus dosarul pe 21 decembrie, în cadrul blocului ACUM, pentru că la Colonita este localitatea de baștină a familiei. „După cum se vede, competiția pentru „meritocrație” în ACUM, la care nu am fost admis, pentru că aș fi „întârziat”, trebuia să fie cu domnul Popșoi (n.r Mihai Popșoi), care a insinuat recent urât la adresa domnului Chirinciuc (n.r. Iurie Chirinciuc) că ar fi „amator de mămăligă și pește”… Poate ar fi bine de publicat chestionarele completate de toți competitorii din ACUM pentru 32, inclusiv a celor neadmiși, ca să poată fi văzută „meritocrația”?!”, a menționat liberalul.

Din circumscripția nr. 32 fac parte localitățile din suburbia Chișinăului – Bubuieci, Budești, Ciorescu, Colonița, Condrița, Cricova, Cruzești, Ghidighici, Grătiești, Stăuceni, Tohatin, Vadul lui Vodă și Vatra. Pe aceeași circumscripție, deocamdată, și-au înaintat candidaturile Svetlana Popa din partea PSRM, Nina Costiuc – PDM și Mihai Popsoi – blocul ACUM DA PAS.

O decizie personala, recomandata si altora:In ceea ce ma priveste, grupul de initiativa va merge si se va inregistra…

Gepostet von Dorin Chirtoacă am Samstag, 29. Dezember 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram