Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press, citat de Mediafax.

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.

Autorităţile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forţele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraş, au declarat oficiali militari şi de poliţie.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanţii musulmani locali care au promis credinţă faţă de gruparea Stat Islamic.

Forţele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanţilor aparţinând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută şi cel puţin şapte militanţi au murit în lupte, a spus Sobejana.

„Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovaţi”, a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliţiei din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. Explozia a distrus panourile de sticlă şi a împrăţtiat resturile pe strada din faţa mall-ului.