/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

TOP 10 cele mai citite articole pe TV8.MD în 2018

missing
31 decembrie 2018, ora 17:18

1. /DOC/ Produsele lactate de pe rafturile magazinelor din Moldova aproape nu conțin lapte. Care sunt acestea?

Centrul de Metrologie Aplicată și Certificată (CMAC), a publicat rezultatele expertizei produselor lactate comercializate în Republica Moldova. Datele arată că multe produse lactate din țară conțin un număr mic de grăsimi din lapte, contrat reglementărilor tehnice cu privire la lapte și produse lactate, transmite Logos Press.

2. /VIDEO/ Cum în Moldova se fac bani din donațiile destinate copiilor grav bolnavi

O investigație care va da în vileag cum funcționează escrocheriile prin intermediul platformelor de colectare de fonduri care adună bani pentru copii gravi bolnavi va fi dată publicității mâine de către RISE Moldova. Investigație poate fi citită aici —> Despre campaniile de colectare de fonduri și victimelor escrocheriilor medicale.

3. O femeie din Cantemir vorbea pe internet cu fiicele ei, iar la un moment dat s-a stins lumina. Dimineața a fost găsită moartă

O femeie din satul Vișniovca, raionul Cantemir, a fost găsită moartă, ieri-dimineața, în propria casă. Sătenii spun că seara, pe la ora 21, femeia ar fi vorbit pe internet cu fiicele ei care locuiesc în Chișinău, iar la un moment dat s-a stins lumina. Ea a ieșit afară să vadă ce s-a întâmplat, iar dimineața a fost găsită moartă.

Poliția spune că a fost alertată în jurul orei 8:30, despre faptul că în acest sat a fost găsit cadavrul unei femei. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că victima are 68 de ani și pe corpul ei sunt semne de moarte violentă. Potrivit polițiștilor, femeia avea plăgi în regiunea capului, în urma loviturilor pe care le-a primit cu un obiect dur.

4. /VIDEO/ Investigație: Despre campaniile de colectare de fonduri și victimelor escrocheriilor medicale

Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

5. /VIDEO/ A pus un microfon în haina fetiței. Ce spune mama care a publicat înregistrarea în care copiii sunt bruscați la grădiniță

Mihaela Maidan este mama unei fetițe de trei ani care a publicat o înregistrare audio în care angajata unei grădinițe din Capitală strigă și bruschează copii. Potrivit ei, decizia de a pune pe haine fetiței un sticker care înregistrează i-a venit după ce a observat că micuța nu vrea la grădiniță și nu se adaptează deși o frecventează de câteva luni.

6. /VIDEO/ Au aruncat cu daruri în copii. „Caravana” lui Ilan Șor s-a lăsat cu scandal în satul Rădoaia, raionul Sângerei

Scandal la ușa autocarului închiriat de Partidul Șor pentru a împărți daruri de Crăciun prin satele Moldovei. Ajuns în Rădoaia din raionul Sângerei, zeci de oameni s-au înghesuit și au înghețat de frig, în speranța că vor primi un cadou. Într-un final însă, nu toți s-au ales cu surprize, fapt ce i-a înfuriat, menționând că totul este o bătaie de joc. De partea cealaltă, formațiunea condusă de Ilan Șor consideră că în spatele situației s-ar afla membrii PAS și PPDA. Ultimii au respins acuzațiile.

7. Cine este sportivul K-1 care ar fi snopit mortal în bătăi un bărbat? Antrenorul luptătorului susține că bătaia ar fost pornită de partea vătămată

Serghei Bejenari este bărbatul de 30 de ani care a decedat după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat. Văduva bărbatului, Alisa Ceraniova, îl învinuiește de cele întâmplate pe luptătorului profesionist de K1, Aurel Ignat. Familia decedatului susține că sportivul ar fi fugit deja din țară, în timp ce poliția, refuză se vină cu detalii și informație relevantă despre incident.

8. Noi detalii despre tânăra care ar fi fost lăsată să-și nască singură bebelușul mort la maternitate

Tânăra care acuză medicii din cadrul Institutul Mamei și Copilului de malpraxis are 19 ani și la moment nu se află în țară. Aceasta a confirmat pentru tv8 autenticitatea scrisorii publicate sub anonimat pe Facebook, în care povestește cu lux de amănunte cum a fost lăsată acum două săptămâni să nască în veceul instituției medicale.

9. BAC 2018: Toate testele de exersare pentru clasa a XII-a

Absolvenții de liceu au posibilitatea să își testeze cunoștințele și, totodată, să se familiarizeze cu modelele testelor de examen. În acest scop, Agenţia de Asigurare a Calităţii a publicat modele de teste şi bareme de corectare la fiecare disciplină de examen din cadrul examenelor de absolvire a învăţământului liceal.

10. /VIDEO/ Trei frați de 7, 9 și 11 ani au murit înecați în iazul din Pohrebeni. Ce spune mama copiilor

Tragedie în satul Pohrebeni, raionul Orhei. Trei frați de 7, 9 și 11 ani au fost găsiți morți în bazinul acvatic din apropierea localității. Salvatorii și pompierii au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele minorilor.

Copii au fost văzuți ieri, 26 mai, pe la amiază, într-o barcă traversând iazul. Mai târziu, hainele acestora au fost găsite pe mal. Atunci au fost alertate autoritățile. După aproape 12 ore de căutări, cadavrele copiilor de 9 și 11 ani au fost recuperate. O oră mai târziu a fost găsit de scafandri și minorul de 7 ani. Mama copiilor spune că nu știe cum au ajuns toți trei la iaz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram