/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Campanie, în loc de vacanță. Cum se vor odihni deputații de revelion

31 decembrie 2018, ora 16:36

Deși și-au încheiat mandatul de 4 ani, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă, unii deputați spun că nu se prea gândesc la vacanță, când la ușă bat noile alegeri parlamentare. Iar, pentru că lupta pentru un scaun în Parlament se anunță a fi una aprigă, în loc de odihnă vor avea parte doar de pregătiri.

Această vacanța va fi marcată de campanie mai mult decât de vacanță”, Valeriu Ghilețchi, lider grupul PPEM.

Desigur, mă voi ocupa de pregătirile pentru alegeri și boicotarea referendumului. De aceea, vacanța va fi foarte scurtă, câteva zile de Anul Nou”, Elena Bodnarenco, deputată PCRM.

Cred că maxim 2 zile de Revelion și doar în sânul familiei. În rest, suntem în campanie, vom fi foarte activi și vom avea foarte mult de muncit”, Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

Alții, în schimb, spun că-și vor permite, totuși, o scurtă vacanță, însă nu peste hotare.

Mi-am rezervat la Călărași, pentru că merg întotdeauna și fac tratamente, așa că mă găsiți acolo. 10 zile, așa cum ni s-a permit să mergem”, Valentina Stratan, deputată PDM.

Eu nici nu am mers niciodată în vacanțe peste hotare, eu mă simt bine acasă”, Maria Ciobanu, deputată PLDM.

Iarna-i mai bine să stai acasă, să bei un pahar de vin fiert, un izvar, cum zic moldovenii, să mai jupoi o găină, să mai zmulji o pană”, Mihai Ghimpu, lider PL.

De-i campanie sau nu, cert este că familia va fi pe primul loc de sărbători pentru deputați.

Sunt parte a unei echipe care muncește continuu, dar cred că vom avea și vreo săptămână de vacanță. Sper foarte mult să-mi văd nepoțica”, Valentina Buliga, deputată PDM.

Vom petrece anul acesta cu noul nostru membru. Stau acasă, pentru că copilașul este prea mic ca să-l port pe drumuri”, Alina Zotea, deputată PL.

Tot în familie, și cu umor, va sărbători și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

As sting lumina la ora 12, să nu văd mutra lui Filip sau a cuiva pe televizor. Și pe urmă cu familia as să sărbătoresc”, Vladimir Voronin, lider PCRM.

Deputații și-au încheiat mandatul de 4 ani cu puteri depline pe 30 noiembrie. După această dată, aceștia se mai pot întruni doar pentru a adopta hotărâri, dar și nu legi organice. Un nou Parlament va fi ales pe 24 februarie 2019.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram