/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Mexic: O sută de migranţi au încercat să treacă în Statele Unite de Anul Nou

missing
01 ianuarie 2019, ora 18:44

Potrivit Agerpres, migranţii s-au adunat în zona Playas de Tijuana, pe coasta Pacificului, pentru a încerca să treacă pe teritoriul SUA în ciuda prezenţei numeroase a gărzilor de frontieră de cealaltă parte a gardului metalic ce marchează graniţa în această zonă.

În timp ce de o parte şi de cealaltă a frontierei aveau loc pregătirile pentru sărbătorirea Anului Nou, migranţii, dintre care mulţi bărbaţi, dar şi femei cu copii mici şi adolescenţi, au încercat să treacă, dar s-au retras în faţa tirurilor cu fumigene.

Astfel, imigranţii făceau parte dintr-o caravană plecată pe 13 octombrie 2018 din Honduras şi care a parcurs circa 4.300 km pentru a ajunge în noiembrie la Tijuana, în faţa oraşului american San Diego.

Totodată, la 25 noiembrie, forţele de ordine americane au respins aproximativ 500 de migranţi ce încercau să traverseze zidul de frontieră, folosind gaze lacrimogene. Acest episod a traumatizat mulţi migranţi care s-au resemnat să se întoarcă în ţara lor de origine sau să se instaleze în Mexic, notează AFP.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump i-a numit pe migranţi „criminali” care vor să invadeze Statele Unite şi mii de militari americani au fost desfăşuraţi la frontieră.

Foto: twitter/ Manuel Rapalo

Foto: twitter/ Manuel Rapalo

Foto: twitter/ Manuel Rapalo

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram