După ce timp de aproximativ o oră, membrii CEC, dar și reprezentantul blocului ACUM, Andrei Năstase, au discutat aprins, CEC a aprobat înregistrarea a 54 de candidați ai blocului ACUM PAS DA în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința CEC din 2 ianuarie 2019.

Precizăm că potrivit deciziei, a fost respinsă înregistrarea domnului Dumitru Pavel în calitate de reprezentant al blocului ACUM în cadrul Comisiei Electoare Centrale. De asemenea, Victor Spînu, care figurează în listă cu numărul 52, a fost exclus din listă, deoarece dosarul acestuia ar fi incomplet.

Totodată, blocul urmează să revină la listă și să excludă din dreptul candidaților care fac parte din Partidul Liberal Democrat din Moldova, mențiunea dată, căci potrivit declarațiilor lui Andrei Năstase, cei doi participă pe listele ACUM din propria inițiativă și nu au fost desemnați de partid. Propunerea a fost înaintată de Alina Russu și a fost susținută de cinci membri ai comisiei.

Prima pe lista ACUM este președinta PAS, Maia Sandu, iar pe poziția a doua, președintele PPDA, Andrei Năstase. În lista candidaților blocului se numără cinci reprezentanți din societatea civilă: Igor Munteanu, Octavian Țicu, Oazu Nantoi, Domnica Manole și Gheorghe Balan și doi dintre candidații din listă sunt membri ai PLDM: Maria Ciobanu și Ion Terguță.

/DOC/ Numele celor 55 de candidați ai blocului ACUM care vor concura la parlamentare pe lista de partid. Cine e cap de listă