/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Atenție la trafic! Drumurile naționale pe care s-a format ghețuș

missing
03 ianuarie 2019, ora 09:33

Șoferii care pornesc la drum la această oră, sunt îndemnați să fie atenți, deoarece pe mai multe trasee din țară s-a format ghețuș. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), este vorba despre drumurile: Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni și Bălţi-Sărăteni.

„Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, pe tot parcursul nopții, au fost antrenate 106 de utilaje speciale, distribuite 1681,2  tone de material antiderapant și implicați 188 de muncitori”, informează MEI, într-un comunicat.

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă participanților la trafic să se conformeze  prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetățenilor. Totodată pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram