Șeful statului Igor Dodon a chemat toți foștii președinți ai Republicii Moldova să facă o excursie prin sediul renovat al Președinției. Invitația a fost acceptată doar de Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Dodon le-a arăta foștilor președinți inclusiv sala unde a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova: „Am ascultat cu interes amintirile relatate de cei doi foști președinți, legate de evenimentele istorice care au avut loc în această clădire. Invitaţii au fost plăcut surprinși de starea actuală a sediului Președinției care a stat în paragină 9 ani de zile, iar în prezent și-a recăpătat măreția. Ne-am exprimat speranța că generațiile viitoare nu vor mai admite devastarea simbolurilor de stat”, a comentat șeful statului.

Sediul Președinției a fost reparat cu suportul financiar al Turciei. Clădirea a fost inaugurată după reparație în toamna anului trecut.

Cu excepția lui Mircea Snegur și a lui Petru Lucinschi, Igor Dodon a fost precedat la funcția de președinte al țării și de Vladimir Voronin și Nicolae Timofti. De asemenea, Republica Moldova a avut și trei președinți interimari: Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu.