Trei locuitori din satul Văleni, raionul Cahul, s-au ales cu un dosar penal după ce au vânat un mistreț în zona frontierei de stat, care face parte, totodată, din Rezervația Științifică ”Prutul de Jos”. S-a constatat că mistrețul a fost prins în laț și înjunghiat.

Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 2 ianuarie 2018, și a fost depistat de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.

„Aflată în misiune de serviciu, patrula a observat un mijloc de transport care se îndrepta dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. La apropiere de calea ferată, care intersecta direcția de deplasare, mașina a staționat și au coborât trei persoane. Cele din urmă au scos din portbagajul autoturismului un mistreț înjunghiat și au pornit pe jos spre satul Văleni, iar mijlocul de transport și-a continuat deplasarea în direcția opusă”, informează Poliția de Frontieră.

Foto: Poliția de Frontieră

Suspecții au abandonat mistrețul și obiectele pe care le aveau asupra lor, când au dat cu ochii de polițiști. Totuși, aceștia au fost reținuți și escortați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brânza pentru audieri.

Bărbații sunt toți locuitori ai satului Văleni și au între 18 și 44 de ani. Doi dintre aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind reținuți în luna noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervația Științifică ”Prutul de Jos”.

Despre cazul dat au fost sesizate Inspectoratul Ecologic de Stat și ANSA, fiind prelevate probe pentru analize de laborator și pentru a exclude suspiciunea de pestă porcină.

Polițiștii de frontieră au pornit dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 233 al.1 CP al RM – vânatul ilegal, iar persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.