/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ PN: Autoritățile din Moldova ar fi pornit un nou dosar pe numele lui Renato Usatîi, care s-ar afla în prezent în Germania

missing
03 ianuarie 2019, ora 14:11

Autoritățile din Republica Moldova ar fi deschis un nou dosar penal pe numele lui Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru (PN). Anunțul a fost făcut de reprezentanții PN astăzi, într-o conferință de presă.

Potrivit lor, noul dosar pe numele lui Usatîi vizează infracțiunea „organizarea unei scheme frauduloase de introducere pe teritoriul Republicii Moldova, din Federația Rusă, a mijloacelor financiare în proporții deosebit de mari”, și ar fi fost pornit pe 27 decembrie sau la două zile după ce președintele PN a mers în Europa (n.r. Germania) la un tratament.

Tot din spusele reprezentanților partidului lui Usatîi, procurorii au cerut instanței ieri, 2 ianuarie, dispunerea unui nou arest preventiv în privința președintelui PN și anunțarea lui în căutare.

Potrivit reprezentanților Partidului Nostru, ca motivație pentru solicitarea arestului preventiv, procurorii notează că „la moment, dacă s-ar afla la libertate, având în vedere că probele din cauza penală indică faptul că în privința mai multor cetățeni străini a fost organizată ilegal intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, aflându-se, de asemenea, ilegal pe teritoriul statului nostru, există temeiuri rezonabile precum că învinuitul Renato Usatîi, împreună cu complicii săi își va continua acțiunile sale criminale de organizare a migrației ilegale, de a facilita intrarea ilegală și a scoate cetățeni străini ilegal de pe teritoriul Republicii Moldova”. Aceștia spun că articolul pe care a fost deschis dosarul penal și motivul pentru care se cere arestul preventiv diferă, ceea ce, în opinia lor, este incorect.

Reprezentanții Procuraturii Generale nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi informații la acest subiect, iar șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a refuzat să comenteze subiectul; acesta a spus că procuratura va veni ulterior cu informații la acest subiect.

Renato Usatîi se află la Moscova din 2016. În Republica Moldova el se află în căutare, fiind învinuit de tentativă de asasinare a fostului bancher Gherman Gorbuntov. Usatîi respinge acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram