Un șofer de 24 de ani a fost urmărit de un echipaj al Poliției de patrulare din centrul Chișinăului, până la Ialoveni. Acesta a fost zărit de polițiști pe strada Vlaicu Pîrcălab din capitală, când, potrivit inspectorilor de patrulare, se deplasa neadecvat. 

Polițiștii au încercat să-l stopeze, dar șoferul a ignorat semnele inspectorilor și a luat-o la goană pe strada Vasile Alecsandri. Tânărul a trecut la roșu și a ignorat și alte semne de circulație, motiv pentru a care a fost urmărit de echipajul de Poliție până la Ialoveni, unde a fost blocat și silit să stopeze mașina.

Poliția spune că șoferul se afla beat la volan, dar a refuzat să treacă testul alcoolscopic, motiv pentru care acum este documentat penal.

„Deoarece nu a vrut să prezinte documentle de identitate, șoferul a fost escortat la IP Ialoveni, iar automobilul acestuia a fost dus la parcarea specială cu plată. În urma verificărilor s-a stabilit ca la volanul mașinii se afla un tânăr de 24 ani, originar din satul Cojușna, raionul Strășeni, acesta fiind anterior documentat de trei ori pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate narcotică”, informează Poliția.

Inspectorii de patrulare îndemnă șoferii să nu urce la volan, dacă au servit băuturi alcoolice.

În zilele de minivacanță dedicate Anului Nou, peste 23 șoferi fost depistați fiind beți la volan.