Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a scris un articol de opinie pentru publicația americană Washington Times, în care vorbește despre riscul pe care-l prezintă Federația Rusă pentru securitatea europeană. Acesta dă exemplul Republicii Moldova, care, spune el, se află la o răscruce, în pragul alegerilor parlamentare: fie revine sub influența Rusiei corupte, fie își continuă calea democratică.

Candu își exprimă recunoașterea față de suportul oferit de Congresul SUA în consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova „în fața amenințărilor externe”. Totuși, se pare că președintele Legislativului a scăpat și o gafă în articol, scriind că regimul democratic din țara noastră ar fi susținut de Kremlin.

„La începutul acestui an, Camera Reprezentanților a introdus o rezoluție privind consolidarea relațiilor cu Republica Moldova și apărarea securității și independenței noastre față de amenințările externe. Rezoluția recunoaște reformele democratice pe care PDM le-a implementat deja. Congresul a oferit, de asemenea, suport pentru ca în Moldova să continue să crească și să se dezvolte un sistem de guvernare transparent și democratic, sprijinit de Kremlin”, a scris Andrian Candu, în articolul pentru Washington Times.

Andrian Candu nu a răspuns la telefon pentru a ne spune ce a avut în vedere în acea frază din articol.