/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dosarul polițiștilor de la Ciocana: IGP a inițiat o anchetă de serviciu

missing
04 ianuarie 2019, ora 17:28

Conducerea Inspectoratului General de Poliție (IGP) a inițiat o anchetă internă pe numele celor trei polițiști de la Inspectoratul de Poliție din sectorul Ciocana, care au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru că ar fi estorcat două mii de euro de la niște tineri, bănuiți de furt, pentru a nu le deschide dosar penal. 

„În contextul perchezițiilor efectuate dimineață de CNA la Inspectoratul de poliție Ciocana din mun. Chișinău, unde trei polițiști au fost reținuți fiind suspectați de luare de mită, Inspectoratul General al Poliției reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști cu privire la obligaţia pe care o au aceștia, evitând implicarea în acte de corupţie sau mituire. Condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm corupția în Poliție. Conducerea IGP va oferi ori de câte ori va fi necesar tot sprijinul de care au nevoie instituțiile abilitate pentru a investiga astfel de cazuri”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Cei trei bănuiți au fost arestați pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram