Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuță a anunțată că vrea să candideze la alegerile parlamentare pe circumscripția uninominală nr. 19 (Ivancea). Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că a depus ieri actele la Consiliul Electoral de Circumscripție, pentru a înregistra grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor.

Am depus actele de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor pentru a candida la funcția de deputat în Parlamentul RM în circumscripția uninominală nr. 19, Ivancea”, a menționat fostul ministru al Apărării.

Totodată, acesta precizează că este susținut de către colegii din Partidul Verde Ecologist. „Eu intru în această competiție electorală, susținut de colegii din Partidul Verde Ecologist și de oameni simpli, fără apartenență politică cu scopul de a învinge și a reprezenta în final pe toți locuitorii din această circumscripție”, se mai arată în postare.

Astfel, circumscripția nr.19 include localitățile: Orhei, Rezina, Criuleni, Dubăsari.

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripțiile uninominale este până la data de 4 ianuarie 2019.