/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Un angajat de la Aeroportul din Chișinău, suspectat că fura lucruri din bagajele pasagerilor, apoi le vindea

missing
04 ianuarie 2019, ora 10:36

Angajatul unei companii care prestează servicii de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut, fiind bănuit că fura din bagajele pasagerilor bunuri costisitoare, apoi le vindea, prin intermediul unui complice, reținut și el pe acest caz.

Oamenii legii susțin că primul suspect ar fi furat bunuri din valizele pasagerilor de pe cursa Chișinău-Istanbul. Acesta sustrăgea doar bunuri mărunte, dar costisitoare: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri ș.a, pe care le transmitea celui de-al doilea bănuit, care le vindea ulterior.

„După două săptămâni de filaj și analize operative, ofițerii de urmărire penală și investigații speciale ai Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal, au reușit destructurarea unui grup infracțional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor. Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe Aeroportul Internațional din Chișinău, gruparea fiind anihilată în dimineața zilei de 3 ianuarie 2019”, informează Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Reținuții sunt doi tineri în vârstă de 22 și 30 de ani, cetățeni moldoveni.

Oamenii legii au identificat și câteva persoane care au cumpărat bunuri de la cei doi suspecți. Acestea au fost ridicate și vor fi folosite ca probe în dosar.

Poliția caută și alte persoane au avut de suferit de pe urma activităților ilegale ale acestui grup infracțional.

Bănuiții a fost reţinuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram