/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Peter Michalko: „UE este îngrijorată de deteriorarea standardelor democratice din ultimul an în Moldova, inclusiv a libertății mass-mediei”

missing
04 ianuarie 2019, ora 09:03

„Uniunea Europeană (UE) este îngrijorată de deteriorarea standardelor democratice și ale statului de drept din ultimul an în Republica Moldova, inclusiv a libertății și pluralismului mass-mediei”, spune ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko. Într-un interviu acordat portalului Media-Azi.md, șeful Delegației europene în Republica Moldova a vorbit despre situația presei din Republica Moldova, prevederile Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană referitoare la mass-media, oportunitățile de care ar putea beneficia instituțiile de presă de la noi în cadrul proiectelor europene și viitoarele alegeri parlamentare din Moldova.

Peter Michalko s-a arătat dezamăgit de faptul că actualul Legislativ nu a aprobat în sesiunea precedentă amendamentele legislative elaborate de Grupul de lucru parlamentar pentru îmbunătățirea legislației media, cu privire la accesul la informație.

Am dorit să fi văzut progrese în adoptarea legilor rămase legate de publicitate, stimulente fiscale și accesul la informație, pentru a asigura un cadru legal superior calitativ. Odată cu promulgarea Codului serviciilor media audiovizuale și intrarea sa în vigoare, începând cu 1 ianuarie 2019, încurajăm autoritățile să implementeze noul cod, mai ales aspectele referitoare la noile sarcini de monitorizare ale CCA și reforma radiodifuzorului public Teleradio-Moldova. Sperăm, de asemenea, ca în următoarea sesiune legislativă legile pregătire de grupul de lucru să fie adoptate”, a declarat ambasadorul UE în interviu.

Șeful Delegației UE la Chișinău a menționat că instituțiile de presă din Moldova vor putea beneficia de un sprijin suplimentar, planificat să fie livrat începând cu anul viitor, din partea UE. Potrivit lui, este vorba despre  un nou proiect cu o durată de patru ani, privind comunicarea strategică a UE, care va începe cu o componentă dedicată asistenței tehnice pentru dezvoltarea mass-media și pentru alfabetizarea mediatică.

Citiți interviul în întregime pe Media-Azi.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram