/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Promo-LEX: Creșterea numărului de înregistrări prealabile duce la creșterea numărului secțiilor de votare în circumscripția electorală nr. 50

missing
04 ianuarie 2019, ora 13:46

În Analiza Promo-LEX privind geografia amplasării și numărul secțiilor de votare constituite peste hotarele Republicii Moldova, asociația a pornit de la numărul de 2 448 de alegători înregistrați prealabil. Astfel, la trei ianuarie 2019 erau menționați deja 7 945, cu 5 497 mai mult, în special în statele europene la vest de Republica Moldova.

În condițiile păstrării celorlalți indicatori intacți și exclusiv a majorării numărului de alegători înregistrați prealabil, potrivit calculelor Promo-LEX repartizarea secțiilor de votare per circumscripții ar suferi următoarele modificări:

+patru pentru CU nr.50 (statele la vest de Moldova) de la 88 la 92;

-trei pentru CU nr.51 (SUA și Canada) de la 17 la 14

–unu pentru CU nr.49 (statele la est de Moldova) de la 45 la 44.

Foto: Promo-LEX

Foto: Promo-LEX

Totodată, Promo-LEX face apel către alegătorii de peste hotare să se înregistreze prealabil cât mai activ, fiindcă înregistrarea prealabilă poate influența numărul și amplasarea secțiilor de votare în cadrul circumscripțiilor electorale de peste hotare.

Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați ca cei care în ziua votării se vor afla peste hotarele țării să se înregistreze prealabil prin completarea formularului de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina web www.alegator.md.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova.

De asemenea, alegătorii se pot înregistra prealabil până pe data de nouă ianuarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram