Doi tineri de 22 ani și 24 ani, originari din r. Cimişlia au fost reţinuţi de către poliţiştii Inspectoratului Râşcani. Aceștia sunt bănuiți că ar fi furat dintr-un apartament. Incidentul a avut loc în luna octombrie 2018.

Oamenii legii au fost alertaţi de victimă de 47 ani și a spus că din apartament i-au fost furate bijuteriile din aur şi bani. Astfel, i-a fost cauzat un prejudiciu de 200 000 lei.

De asemenea, la data de trei ianuarie, poliţiştii au efectuat percheziţie autorizată la domiciliul acestora în r. Cimişlia, unde au fost depistate: 50 cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare la calibru diferit, 40 cartușe (melcașcă), 1 armă cu amortizator confecţionată artizanal, 5 arme de vânătoare şi alte obiecte predestinate braconajului, deţinute ilegal.

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei iar cercetările continuă pentru a stabili de unde indivizii dețin aceste bunuri.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru furt. Indivizii riscă amendă de la 32 500 până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

Bănuiții anterior au mai fost judecaţi pentru huliganism şi braconaj.