Partidul Liberal și-a înaintat un candidat în circumscripția uninominală nr. 43 Cahul. Este vorba despre jurnalistul Ștefan Secăreanu, care și-a înregistrat ieri, la Comisia Electorală Centrală, grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaturii pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

„În felul acesta am reacționat la îndemnul insistent al mai multor camarazi frontiști de a pune osul la consolidarea segmentului unionist din stânga Prutului. De dragul idealului nostru românesc, am fost pus în situația de a-mi abandona angajamentul de acum câteva săptămâni de a nu candida la alegerile din acest an”, a scris Ștefan Secăreanu pe o rețea de socializare.

A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Frontului Popular din Moldova, Partidului Popular Creștin Democrat și Convenției Democrate din Moldova în legislaturile din anii 1994-2009. A fost membru în Comisia parlamentară pentru Învățământ și Mijloacele de Informare în Masă, membru în Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului și Minoritățile Naționale, președinte al aceleiași comisii și coordonator național al Planului Național de Acțiuni în Domeniul Drepturilor Omului.

Pe aceeași circumscripție din partea blocului ACUM DA PAS va candida Sergiu Tutuvan, din partea socialiștilor – Evghenii Osadcenco, PDM – Oleg Creciun, Partidul Șor – Belobrova Antonina , Partidul Politic Partidul Nostru -Sergiu Rența și Ion Groza candidat independent.