/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Protest al „Vestelor galbene” cu incidente violente la Paris. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene

missing
05 ianuarie 2019, ora 19:14

Mişcarea „Vestelor Galbene” a organizat sâmbătă noi proteste în Franţa, pentru a opta săptămână consecutivă, însă numărul manifestanţilor este în declin, deşi majoritatea francezilor se pronunţă în favoarea continuării protestelor.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene după ce unii protestatari au început să arunce cu pietre şi sticle spre forţele de ordine din zona Place du Châtelet din Paris, demonstraţii ale mişcării „Vestelor Galbene” având loc sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, pentru a opta săptămână consecutivă. Totuşi, numărul manifestanţilor este în declin comparativ cu manifestaţiile din săptămânile precedente, informează postul LCI.

Câteva mii de protestatari au participat la manifestaţii ce au avut loc în diverse puncte ale capitalei Franţei, inclusiv pe Bulevardul Champs Elysées, unde, spre deosebire de săptămânile anterioare, multe magazine au rămas deschise.

Peste 3.000 de manifestanţi s-au strâns în centrului oraşului Caen, dar nu s-au înregistrat incidente notabile, potrivit Ouest-France, citat de Mediafax.

La Beauvais, aproximativ 600 de protestatari s-au strâns în zona centrală a oraşului, unii manifestanţi aruncând pietre şi alte obiecte spre forţele de ordine, astfel că poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa acţiunea de protest ce nu fusese aprobată de autorităţi.

Mai mulţi manifestanţi au fost deja reţinuţi în urma unor incidente violente în Sevrey şi Nancy.

Aproximativ 55% din francezi sunt în favoarea continuării protestelor, potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de Odoxa Dentsu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram