/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Au mai rămas două zile în care moldovenii aflați peste hotare se pot înregistra în prealabil pentru vot

07 ianuarie 2019, ora 18:21

Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Alegătorii se pot înregistra prealabil până pe data de 9 ianuarie 2019 (cu 45 de zile înainte de data scrutinului). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își are domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Astfel, înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

CEC informează că până la data de 6 ianuarie 2019 s-au înregistrat peste 13 mii de alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram