Incendiul într-un cămin de pe strada Muncești din Capitală. O odaie dintr-un cămin a fost cuprins de flăcări. Astfel, proprietarul a primit arsuri de gradul doi. Ulterior, a fost transportat la spital fiind în stare de gravitate medie stabilă. Alte nouă persoane au fost evacuate. Incidentul a avut loc ieri seara, 6 ianuarie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 20:40 minute. Ulterior, la fața locului au fost îndreptate patru autospeciale de intervenție. Salvatorii au reușit să lichideze arderea în cel mai scurt timp. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul odaiei.

Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite.

De asemenea, în ultimile 24 de ore pompierii și salvatorii au intervenit în 30 situații de risc printre care lichidarea focarelor, deblocări de uși, dar și ajutor calificat în alte situații de risc, etc.

De la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 24 incendii în urma cărora au decedat șase persoane.

Conform datelor IGSU, traseele naționale și drumuri nu sunt blocate, iar în toată țară se circulă în condiții de iarnă. În acest context salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților.

Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Totodată, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată. Cetățenii sunt rugați în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenți și să respecte normele anti-incendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață. În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze numărul 112.