/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Republica Moldova și alte patru țări din lume care au două sărbători de Crăciun

missing
07 ianuarie 2019, ora 11:19

Republica Moldova este printre puținele țări din lume care are două sărbători de Crăciun. Astfel, țara noastră este printre cele cinci state care serbează nașterea lui Isus Hristos pe 25 decembrie și pe 7 ianuarie.

Potrivit publicației britanice Economist.com, Ucraina, Belarus, Eritreea și Liban sunt alte patru țări care sărbătoresc Crăciunul de două ori pe an.

Autorii articolului amintesc în acest context despre reforma calendarului Iulian, care datează din anul 45 î.e.n., făcută acum circa 600 de ani. „Multe țări europene au trecut repede la noul calendar, deși altele au avut nevoie de secole. Rusia a adoptat calendarul gregorian doar în 1918, după ce sovieticii au venit la putere. Dar bisericile ortodoxe ruse, sârbe și georgiene se mai conduc până astăzi după calendarul Iulian, care întârzie în prezent cu 13 zile”, scrie sursa citată.

În Republica Moldova Crăciunul pe stil nou este sărbătoare oficială abia de cinci ani.

Vezi și:

Cum sărbătoresc Crăciunul moldovenii din diasporă! Unii urcă în avion și vin acasă, alții se încumetă să taie porcul și în SUA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram