/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

2019, anul călătoriilor în cosmos. Leonardo DiCaprio şi Justin Bieber, înscriși pe listă

missing
08 ianuarie 2019, ora 12:31

2019 este anul care va trimite oameni obişnuiţi în cosmos, anunţă tot mai multe companii private. Una dintre ele este Virgin Galactic, a cărei navetă a atins în luna decembrie altitudinea de 82 de kilometri. Apoi a reintrat în atmosfera terestră cu o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea a sunetului. Doi piloţi au manevrat racheta în acest zbor de test, iar alături de ei a fost şi un manechin pe post de pasager.

Deja, 600 de persoane s-au înscris pentru o astfel de călătorie. Printre ele, Leonardo DiCaprio şi Justin Bieber. Pentru 90 de minute deasupra Pământului, vor scoate din buzunar circa 250.000 de dolari.

Iar SpaceX, compania lui Elon Musk, ne anunţă că se pregătește să trimită turiști în spaţiu. Pentru acest proiect, la care ia parte şi Agenţia Spaţială Americană, inginerii vor folosi capsula Dragon. Apoi, când astfel de zboruri vor fi devenit obişnuinţă, chiar şi o sută de oameni vor putea pleca, în același timp, la bordul viitoarei rachete Big Falcon Rocket.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram