/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Firma care va livra camerele pentru secțiile de votare, aceeași care asigură Ministerul Sănătății cu seturi pentru nou-născuți

08 ianuarie 2019, ora 11:53

Astfel după ce a câştigat la finele anului trecut, contractul de 20,4 milioane lei pentru livrarea în perioada ianuarie – mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuți în toate maternitățile din țară, Rapid Link SRL a fost desemnată pe 3 ianuarie 2019, câştigătoare şi a licitaţiei de achiziţie şi furnizare de camere video în valoare de circa 10 milioane lei, fără TVA (circa 12 milioane lei, cu TVA).

Oferte copy/paste?

Din documente rezultă că o cameră video va costa 4.277 lei (5.133 lei cu TVA) şi va fi de producţie a gigantului chinez Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd.

În cadrul licitaţiei, compania controlată de Victor Baciu a avut un singur concurent, firma Victiana SRL, care a avut o ofertă totală cu circa 132.000 lei mai scumpă.

Ambele firme însă au prezentat documente că sunt distribuitori oficiali ai companiei chineze Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd, iar asemănările nu se termină aici.

Astfel în Formularul ofertei (F3.1) textul practic este identic, iar în oferta Rapid Link SRL la punctul e) scrie chiar că “În cazul acceptării prezentei oferte, Victiana SRL se angajează, să obţină o Garanţie de buni execuţie în conformitate cu FDA7, pentru executarea corespunzătoare a contractului de achiziţie publică”.

Sursa: mold-street.com

În 2017, Rapid Link a câştigat patru contracte în valoare de aproape 5,9 milioane lei, iar în anii 2013-2016 valoarea totală a contractelor nu a depăşit cota de un milion de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram