După ce presa a scris că Ministerul Finanțelor ar fi recomandat primăriilor să nu acorde angajaților săi tichete de masă până când va fi evaluat impactul acordării acestor facilități asupra bugetului. Ministrul Ion Chicu a venit cu o reacție în care spune că statul a ales să ofere salarii mai mari, decât tichete de masă.

Noua lege a salarizării nu are cum să-i „lipsească” pe bugetari de tichete de masă din simplu motiv, că bugetarii nici până acum nu au beneficiat. Tichetele de masă se oferă de angajator (după dorință și după posibilitate) suplimentar și nu în detrimentul salariului existent. Deci, angajatorul dacă oferă un salariu de 5 mii de lei, de exemplu, ar putea oferi sub formă de tichete de masă o sumă de maximum 45 lei pe zi, suplimentar. Respectiv, dacă vorbim de stat ca angajator pentru bugetari, abordarea noastră a fost să majorăm salariile (prin reforma respectivă – pentru unele categorii chiar esențial, fără precedent). Mai bine să oferi angajaților mai mulți bani, decât tichete, care au o arie de valorificare relativ redusă. Din acest considerent și mai departe vom merge pe majorări de salarii. Deci, fals, prin reforma salarizării noi nu am lipsit bugetarii de tichete – noi oferim salarii mai mari”, a scris Ion Chicu pe pagina a de facebook.

Inițiativa de instituire a unui mecanism suplimentar de protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă a aparţinut Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Potrivit legii, tichetele de masă vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Ele pot fi utilizate exclusiv de către salariat și este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.