Peste 600 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud. Tragedia a avut loc în această dimineață, iar conform informațiilor preliminare, patru persoane au decedat. De vină ar fi furtul mai multor cabluri electrice de pe șine.

Accidentul s-a produs în jurul orei nouă. Peste 100 de pasageri au avut nevoie de internare urgentă la spital după ce două trenuri s-au ciocnit între ele, în regiunea muntoasă din Africa de Sud. Doi oameni au decedat pe loc, iar alți doi au murit la spital. În total, în tren se aflau circa 800 de persoane, iar autoritățile locale spun că ar fi nevoie de cel puțin trei zile pentru căutarea victimelor.

Avem 20 de echipe de urgență implicate acum. La fața locului lucrează patru autospeciale ale pompierilor și șase mașini de urgență medicale, 20 de ambulanțe de stat și peste 60 de ambulanțe private”, Charles Mabaso, purtător de cuvânt Servicii Urgente

Ministrul local al Transporturilor a precizat că sunt înregistrate 620 de persoane rănite. Potrivit acestuia, cauza coliziunii este încă necunoscută, însă se presupune că vandalismul și furtul ar fi de vină.

În ultimul timp, de pe șine au fost furate mai multe cabluri electrice, lipsa cărora ar fi fatală pentru circulație.

Reporter: Diana Popa