/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Încă un candidat în diasporă. În total, pe circumscripția 51 din SUA și Canada, și-au anunțat intenția să candideze 14 persoane

08 ianuarie 2019, ora 19:19

Deci, cum am spus, nu m-am implicat politic în Moldova, am experiență politică doar în SUA. Da, eu vin destul de des. Cel puțin odată sau de două ori pe an. Nu am afaceri în Moldova, afaceri de business, sunt activități pur filantropice și de caritate, dar urmăresc și știu ce e la noi în țară””, Oleg Bînzar, potențial candidat la funcția de deputat.

Oleg Bînzar spune ca guvernarea de la Chisinau defavorizeaza diaspora prin actualul sistem electoral. In opinia sa, diaspora ar trebui sa obtina 30% dintre mandate in legislativ. Oleg Bînzar a precizat că are afaceri in SUA in domeniul constructiilor si IT, iar daca va ajunge in Parlament, va trece cu traiul in Moldova. Potențialul candidat s-a referit și la numărul mic de secții de votare deschise înafara țării. Potrivit lui, o soluție ar fi introducerea votului electronic. Pentru circumscriptia din SUA si Canada au depus actele si candidatii independenti Valeriu Ghilețchi, Petru Neaga, Viorel Savva, Ana Vasilache, Valentin Ganea, Gheorghe Grozav, Valeri Perov, Roman Palancica, socialistul Gaik Vartanean, Alexandrin Patron, democratul Ghenadie Morosan, Dumitru Alaiba din partea blocului „ACUM” și Rodica Rusu de la partidul „Șor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram