ALERTĂ de securitate în Australia: Autorităţile investighează mai multe pachete suspecte trimise la consulate

09 ianuarie 2019, ora 08:36

Reprezentanţii Departamentului de Pompieri din Melbourne au transmis că au fost chemaţi „pentru mai multe incidente” pe teritoriul oraşului.
Printre consulatele vizate se numără cel al Marii Britanii şi Elveţiei.

„Pachetele sunt examinate de serviciile de urgenţă. Investigăm circumstanţele evenimentelor”, a transmis Poliţia Federală Australiană.

Conform informaţiilor apărute în presa australiană, ambasadele şi consulatele a aproximativ 14 ţări au fost afectate, printre care Marea Britanie, Noua Zeelandă, India, Japonia, Pakistan, Coreea de Sud, Germania, Grecia, Spania, Seycheles, Elveţia, Croaţia şi Egipt.

Oficialii de la consulatele Statelor Unite şi Marii Britanii au confirmat incidentul.

„Am gestionat situaţia conform procedurilor standard şi cooperăm îndeaproape cu autorităţile locale, care investighează incidentul”, a transmis un purtător de cuvânt al Consulatului Statelor Unite.

Consulatul Elveţiei din Melbourne a primit un pachet mic care conţinea o substanţă etichetată drept „azbest”, a declarat Peter Erb, soţul consulului Manuela Erb.

„Am pus plicul într-o pungă şi am contactat serviciile de urgenţă, care au venit imediat şi l-au luat. Am aflat între timp că substanţa nu era cel mai probabil un bio-hazard”, a declarat Peter Erb pentru BBC.

O situaţie similară a avut loc luni, când un pachet suspect cu o substanţă albă a fost trimis la Consulatul Argentinei din Sydney. S-a dovedit ulterior că nu era toxic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram