/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Brega susține că a primit email de la reprezentanții ACUM după ce Sandu a anunțat că va candida pe Circumscripția nr. 50 

missing
09 ianuarie 2019, ora 13:27

Potențialul candidat la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 50 (Europa de Vest), activistul Oleg Brega, spune că a fost anunțat de reprezentanții ACUM DA PAS, despre faptul că nu a acumulat puncte suficiente din partea comisiei de meritocrație pentru a candida pe această circumscripție din partea blocului, după ce s-a anunțat oficial că Maia Sandu va candida din diasporă. 

Oleg Brega spune că a primit email-ul dat pe data de 4 ianuarie, la două zile de când Maia Sandu și-a anunțat candidatura pe circumscripția nr. 50: „Cu referire la aplicația ta pentru circumscripția nr. 50 la vest de Republica Moldova, comunic următoarele. Candidatura ta a fost evaluată în cadrul Comisiei de meritocrație constituită în cadrul blocului ACUM DA PAS, de rând cu alți candidați care au aplicat pentru competiție. Ca urmare a acestui exercițiu (care a presupus evaluarea competențelor în domeniul elaborării politicilor publice, a rezultatelor profesionale, a notorietății, a activismului civic și politic, precum și a altor criterii incluse în Mecanismul de selectare a candidaților), candidatura ta a acumulat mai puține puncte decât candidatura Maiei Sandu. Drept rezultat, Maia Sandu a fost considerată învingătoare și, respectiv, a fost înaintată pentru a candida în circumscripția nr. 50 la vest de Republica Moldova din partea blocului ACUM DA PAS”, se spune în email-ul trimis de reprezentanții ACUM DA PAS, potrivit lui Oleg Brega.

Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru a ne comenta aceste informații. Însă, explicațiile acesteia făcute anterior, vizavi de candidatura ei pe circumscripția nr. 50 sunt aceleași. Potrivit copreședintei blocului ACUM, comisia de meritocrație a decis că ea este candidatura cea mai potrivită pentru a candida pe  circumscripția de Europa de Vest.

„Prezența mare la vot a cetățenilor noștri din diaspora europeană va însemna nu doar câștigarea circumscripției, dar și câteva mandate în plus pe listă, suficient pentru ca ACUM să facem schimbarea”, a comentat Sandu.

Amintim că, Oleg Brega va candida independent. În prezent, cei doi contracandidați pe circumscripția nr. 50 colectează semnături pentru a-și înregistra candidaturile la Consiliul Electoral de Circumscripție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram