După ce am analizat averile liderului PD și a liderilor blocului ACUM, vă prezentăm și veniturile prezentate de liderii celorlalte două partide înregistrate de CEC pentru alegerile parlamentare din acest an. Potrivit acestora, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat venituri modeste pe care le-a obtinut din activitatea de deputat, la fel ca si lidera socialistilor, Zinaida Greceanii.

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, indică venituri mai modeste. El a declarat că a primit bani doar din salariul de deputat, din pensie, din indemnizații, dar și veniturile obținute în urma depunerilor bancare. Astfel, în ultimii doi ani, Voronin a primit în jur de 180 de mii de lei din salariu. Din indemnizații – 87 de mii de lei, iar aproape 280 de mii de lei – din pensia acordată de la Președinție. Voronin a mai obținut puțin peste 34 de mii de lei de la o bancă. Liderul comuniștilor, împreună cu soția sa, dețin șase terenuri pe care le-au obținut începnd cu anul 1996 și până în 2009. Comunistul are înregistrate pe numele său o casă de locuit și un apartament, iar o altă casă și un garaj sunt pe numele soției. Voronin a indicat că deține bunuri de preț și o colecție de obiecte, însă nu a scris despre ce este vorba și nici valoarea acestora. El mai are opt conturi bancare pe care deține diferite sume de până la 600 de mii de lei și un depozit bancar cu peste un milion de lei. În aceeași bancă Voronin scrie că deține peste 52 de mii de acțiuni, care au o valoare de peste 5,2 milioane de lei.

Tot din salariul de deputat, pensie și indemnizații declară că trăiește și lidera PSRM, Zinaida Greceanîi. În declarația de avere, ea scrie că în ultimii doi ani a primit in jur de 280 de mii de lei în calitate de salariu. Indemnizația a fost de 25 de mii de lei, iar pensia – de peste 250 de mii de lei. Fosta prim-ministră a indicat că deține două terenuri, unul intravilan aferent casei de locuit de 890 de mii de lei și un teren agricol neevaluat. Ea mai are înregistrată pe numele său o casă de locuit, evaluată la peste un milion de lei. Familia acesteia deține 2 automobile: un Volkswagen, în valoare de 2500 de euro, dar și o Honda obținută prin contract de folosință.