/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un locuitor din Durlești susține că democratul Constatin Țuțu ar fi colectat semnături prin înșelăciune. Ce spune democratul

missing
09 ianuarie 2019, ora 19:13

În mesajul expediat în adresa TV8, un locuitor al comunei Durlești a scris că: „pe data de 29 decembrie, sub pretextul adunării pentru schimbarea destinației terenurilor, oamenii au semnat careva liste, fără ca să-și dea seama că în liste semnăturile sunt dedicate pentru Constantin Tutu.

Mai multe persoane din Durlesti au confirmat pentru TV8 ca au participat la acea ședință. Oamenii spun că au fost invitați de o persoană care s-a prezentat că este de la primărie, iar la acea ședință urmau să discute despre problema terenurilor. S-au pomenit însă că participă la o adunare electorală, cu prezența lui Constantin Țuțu.

Primărița Durleștiului l-a prezentat. L-a prezentat că el iată se interesează de problemele Durleștiului că nouă ne trebuiește infrastructură, că ne trebuiește drumuri, ceea, ceea și el s-a ridicat și a confirmat lucrul acesta. O frază unica care nu mi-a plăcut el a spus că știți că Partidul Democrat dacă promite, el face ne știind dacă în următoarele alegeri va mai fi”, locuitoare a orașului Durlești.

Femeia mai spune ca la începutul ședinței oamenii au fost puși să semneze o listă care ar demonstra prezența lor la adunare, însă nu toți au acceptat să-și lase semnătura.

La intrare ei ne-au spus că trebuie să ne înregistrăm ca participanți la așa adunare. Deci eu am dat numărul documentului care-l am la mine. Și numele și iscălitura și un număr de telefon”, locuitoare a orașului Durlești.

Același lucru l-a confirmat și o altă locuitoare din Durlești, prezenta la acea adunare.

Am intrat în sală și am văzut că-i adunare și toți au spus, toată lumea vorbea că-i ceva cu alegerile. Numai asta s-a făcut așa, știți, de ochii lumii. Nu știu pentru ce au semnat. Că noi nici nu ne-am apropiat. Noi, știți cum, să nu fim înșelați, nici nu neee. O cunoscută că hai că acolo se iscălesc. Eu nu mă iscălesc pentru nimeni”, locuitoare a orașului Durlești.

Nu este clar însă cum a apărut Constantin Țuțu la ședința proprietarilor de terenuri. Și de ce a fost invitat în prezidiu la întrunire. Deși el a fost prezentat de primărița localității, aceasta spune că nu ea l-a invitat.

Noi nu am invitat oamenii la adunare. Oamenii au fost invitați la adunare de către domnul Bendas, care reprezintă interesele proprietarilor de terenuri. – Dar pe domul Țuțu cine l-a invitat? Îl întrebați dumneaovastră, vă rog, cu ce poate să ajute, cu ce poate să se implice, îl invitați, vă rog, pe dumnealui și îl întrebați pe dumnealui. Eu nu sunt consilierului domnului Țuțu. La acea ședință au fost colectate semnături de la oameni sau nu? – Nu, nu au fost colectate”, Eleonora Șaran, primarul orașului Durlești.

Ulterior, l-am contactat și pe Ion Bendas care ar fi organizat acea adunare. Acesta spune însă că nu el l-a invitat pe Țuțu.

Nu eu l-am invitat, de unde ați luat informația că eu l-am invitat? Păi, doamna primar a spus că dumneavoastră ați fost organizatorul întrunirii. – Nu. Noi am invitat oamenii. L-am văzut cum a intrat dumnealui, dar a venit ca un cetățean obișnuit”, Ion Bendas, locuitor al orașului Durlești.

Informații despre participarea lui Țuțu la acel eveniment găsim și pe pagina de Facebook a organizației Durlești PDM. Democrații au scris că deputatul Constantin Țuțu a avut o întâlnire cu oamenii din Durlești unde a discutat despre aprobarea unui plan urbanistic.

Contactat telefonic, Constantin Țuțu a declarat că a fost invitat de oameni și a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi colectat semnături pentru înregistrare pe circumscripția 33.

Un grup de oameni, noi am avut mai multe întâlniri cu ei, un grup de oameni m-au rugat să mă implic să-i ajut deoarece ei de 10 ani se chinuie cu problema dată. Atunci, la adunarea dată nu s-a colectat nicio semnătură”, Constantin Țuțu, candidat din partea PDM pentru circumscripția 33, Chișinău.

Pentru a verifica dacă în acea zi au fost sau nu colectate semnături din Durlești, am contactat Consiliul Electoral de Circumscripție. Șefa Consiliului ne-a spus însă că nu poate să ne ofere astfel de informații.

Eu le-am sigilat, nu le pot desigila la o simplă întrebare”, Carolina Panico, președintele Consiliului Electoral de Circumscripție nr. 33.

Constantin Țuțu s-a înscris în cursa electorală pe circumscripție numărul 33 care cuprinde suburbiile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni. Pe aceeași circumscripție, au anunțat că vor candida și Andrei Năstase din partea blocului ACUM, socialistul Vladimir Roșca, Ion Duca de la Partidul Nostru și candidații independenți Călin Vieru și Andrei Năstas.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram