Unul din candidații pe listele PSRM la alegerile parlamentare lucrează în Qatar, iar în ultimii doi ani salariul acesta a fost de puțin peste 200 de mii de euro din funcție de director executiv a Federației de Șah din Qatar. Bologan Victor este al 15 pe lista candidaților PSRM pe circumscripția națională pentru alegerile parlamentare.

Potrivit declarației de avere, acesta, în ultimii doi ani, a obținut și 30 de mii de euro din drepturi de autor. El este proprietarul a unui teren intravilan de 560 de metri pătrați care are o valoare de o sută de mii de euro și un teren agricol de 2,5 ha de trei mii de euro.

Bologan deține și o vilă de 29 de metri pătrați cumpărată în 2003 cu 35 de mii de euro și o casă de locuit de peste două sute de metri pătrați care ar avea o valoare de 300 de mii de euro. Candidatul la funcția de deputat deține și trei automobile: Un Pajero din 2007 cumpărat cu șase mii de euro, un alt Pajero din 2012 cumpărat cu 33 de mii de QAR, adică 7,8 mii de euro și un Infiniti din 2013 cumpărat cu aceeași sumă, aproximativ 7,8 mii de euro.

Socialistul deține și o sumă impunătoare în câteva conturi bancare, mai exact într-o bancă din Qatar deține 302 mii de QAR, adică 71964.34 de euro. Într-o bancă din Rusia deține trei conturi cu 89 de mii de euro, 172 de mii de dolari și peste 16 mii de ruble rusești.

Din declarația de avere mai aflăm că Bologan este Președinte la Federația de Șah Bologan, vice-președinte a Federației de Șah Moldova și director-executiv a Federației Internaționale de Șah.

Pe lista PSRM sunt înregistrați 54 de candidați pentru alegerile parlamentare pe circumscripția națională. În total sunt șase candidați înregistrați de CEC pe cirumscripția națională: PDM, PCRM, blocul ACUM DA PAS, Partidul Șor și Mișcarea Populară Antimafie.

Alegerile parlamentare în R. Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului de vot mixt.