Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a declarat la conferința de presă a Partidului că campania pentru alegerile din data de 24 ianuarie se așteaptă a fi una foarte dură.

Și de data aceasta va fi o campanie foarte dură”, a menționat președintele Partridului Socialiștilor.

Totodată, socialistul Ion Ceban spune că membrii PSRM sunt pregătiți pentru alegeri și că se așteaptă la intimidări. „Nu am mai avut așa ceva până acum. Ne așteptăm cu intimidări și alt ceva. Aceste lucruri vor fi făcute de cei care vor să-și păstreze fotoliile.

Întrebat cum ar comenta contracandidatul lui Andrei Năstase, care candidează independent și care a depus listele cu semnături în aceeași zi cu acesta, socialistul a răspuns abstract la această întrebare.

Mie mi se pare evident. Cine are capacitatea de a găsit acești candidați. Originea este cam aceeași”, spune Ceban.

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care și-a anunțat candidatura pe circumscripția nr. 33 din care fac parte localitățile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni din partea blocului ACUM DA PAS a declarat că contracandidatul său ar fi un fost polițist și un consilier al unui ministru. De asemenea, politicianul face aluzie la faptul că Andrei Nastas ar avea legături cu deputatul Constantin Țuțu și cu Partidul Democrat.

Partidul socialiștilor au fost înregistrați pe circumscripția națională. Astfel, pe circumscripția națională au fost înregistrați și candidații de la PDM, PSRM, Partidul Șor și ACUM.