Atenție, șoferi! Călătorii, transportatorii de mărfuri și pasageri sunt atenționați despre restricțiile de circulație apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite.

UPDATE 16:30 Traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat se desfășoară fără dificultăți, fiind curățate teritoriile acestora, cât și cele adiacente. Sunt practicabile căile de acces în toate punctele de trecere. În același timp, se menține alertă de circulație rutieră pe partea română și anume pe anumite porțiuni de drum care duc spre punctul de trecere Albița.

Conform informațiilor transmise de autoritățile din România, este întocmită restricții de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal „Albița” și localitatea Huși.

Spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj însă, mulți șoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadîr – Lunga 2.

Depunerile de gheață au afectat și circulația peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader „Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată.