/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cod galben de vreme rea în întreaga țară! Va ninge puternic, în special în Chișinău și în centrul republicii

11 ianuarie 2019, ora 08:32

Pe întreg teritoriul țării este valabilă atenționarea meteorologică de Cod galben de condiții complicate ale vremii. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi va ninge puternic în întreaga țară, în special în Chișinău și localitățile din centrul și sudul republicii.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cele mai abundente precipitații vor cădea în localitățile din municipiul Chișinău, Dubăsari, Orhei, Călărași și Ungheni, din regiunea centrală a țării, și în localitățile din Cimișlia, Leova, Comrat, Ceadîr-Lunga și Cahul, din partea de sud a republicii.

Pe parcursul zilei, maximele temperaturii aerului nu vor depăși -6… -7 grade, la nord; -4… -5 grade, în centru, și -2… -3 grade, la sud.

Chișinău

Potrivit autorităților municipale din Chișinău, noaptea trecută angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit cu 60 de autospeciale la curățarea drumurilor, iar angajații Direcției generale locativ-comunală, a acționat cu presurarea materialului antiderapant în curțile de blocuri, pe trotuare şi în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public.

Totodată, muncitorii de la Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a mobilizat angajații și tehnica din dotare pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoarele capitalei, în parcuri și scuaruri.

Autoritățile administrației publice locale fac apel către cetățeni de a fi prudenți, în contextul avertismentelor de formare a poleiului. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Foto: MEI

Republică

În același timp, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant și 294 muncitori rutieri.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram