/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Cod galben de ninsori. Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

missing
11 ianuarie 2019, ora 13:34

Totodată, linia de autobuz nr. 31 care circulă până la Vadul lui Vodă, merge doar până în localitatea Budești, iar ruta nr. 46 circulă până la intrarea în comuna Ghidighici.

De asemenea informăm că administrația Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a decis retragerea de la rută a celor 9 autobuze cu remorcă. Măsura este luată în scopul evitării blocajelor de trafic.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine, repetat, la deszăpezire, în stațiile de așteptare și pe trotuare, cu implicarea a 35 de utilaje și 400 de muncitori.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

ÎM Regia „Exdrupo” intervine pe străzile principale și pe cele pe care circulă transportul public, cu 36 de utilaje, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, precum și în situațiile problematice apărute. De asemenea, serviciile de deszăpezire intervin prin echipe mobile, pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile, unde se formează acumulări de zăpadă, precum și în pasajele subterane. Până la această oră, drumarii au împrăștiat 600 tone de antiderapant și circa 60 tone de sare lichidă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram