/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Octavian Armașu: Sunt investitori regionali care manifestă interes pentru pachetul de 64% de acțiuni, al Moldindconbank

missing
11 ianuarie 2019, ora 12:22

Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), susține că există investituri regionali care ar fi interesați de a cumpăra pachetul de acțiuni, scos la vânzare de BC Moldindconbank.

„Mecanismul de intervenție timpurie folosit la BC „Moldindconbank” S.A. creează un precedent pozitiv de sanare a băncilor. În ultimii doi ani, banca a devenit mai robustă și mai eficientă. Aceasta ne face să credem că acțiunile băncii expuse la vânzare vor deveni atractive pentru investitorii de calitate, mai ales că este vorba despre un pachet majoritar care oferă controlul asupra gestiunii băncii.  În special, ținând cont de flexibilitatea cadrului legal existent și, dacă e cazul, de buna protecție a viitorului investitor –  forma de tranzacționare prin intermediul statului, care a fost aplicată și în cazul BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. Desigur că orice investitor are nevoie de timp pentru a studia piața și banca. Ne bucură faptul că sunt investitori regionali care manifestă interes pentru acest pachet”, a spus Octavian Armașu, în cadrul unui interviu comun pentru mai multe instituții de presă din Republica Moldova.

Guvernatorul BNM susține că o ieșire ordonată a băncii din administrare temporară trebuie făcută, preferabil, după atragerea unui investitor: „(…) Acest proces de atragere a unui investitor, de studiere a oportunității de investiție, de aplicare și primire a aprobărilor Băncii Naționale este unul de durată.  Banca e bine, poate mai bine ca oricând anterior, asta mă face să cred ca se va găsi un investitor pentru pachetul de 64% din acțiuni”, a răspuns Armașu la o întrebare acordată de Infomarket.

Puteți citi interviul în întregime pe pagina web a BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram