Patru rute de autobuz din Chișinău au fost prescurtate temporar. Este vorba despre nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire, potrivit Primăriei Chișinău.

„La ora actuală a fost deblocată intersecția șos. Hâncești –  str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulația transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersecția str. Burebista – șos. Muncești, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier”, informează autoritățile municipale.

În două localități din suburbii se circulă cu dificultate. Potrivit reprezentanților municipalității este vorba despre Dobrogea, Durlești, Ghidighici și Codru.

La rândul lor, angajații Preturilor intervin la deszăpezire cu tehnică contractată suplimentar, în sectoare particulare și stații de așteptare.

„Pe parcursul zilei, ÎM Regia „Exdrupo” intervine cu 36 de autospeciale pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile. În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrăştiate circa 500 de tone de material antiderapant şi peste 50 tone de sare lichidă”, se spune într-un comunicat de la Primăria capitalei.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.