/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Tone de antiderapant împrăștiate pe străzi. Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

11 ianuarie 2019, ora 09:36

În dimineaţa zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. Administrația RTEC Chișinău a decis retragerea de la linie a 8 troleibuze cu remorcă și înlocuirea acestora cu unități obișnuite, aflate în rezerva întreprinderii.

Pe parcursul zilei de vineri, ÎM Regia „Exdrupo” intervine prin echipe mobile pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile, unde se vor forma acumulări de zăpadă.

Noaptea trecută, de la ora 03.30, drumarii au împrăștiat antiderapant cu 30 de unități specializate, inclusiv cu 7 greidere în suburbii. Pe parcursul nopții au fost utilizate 280 tone de antiderapant, în timp ce ieri au fost împrăștiate circa 600 tone de nisip cu sare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit noaptea de la ora 01.00, cu 36 de utilaje, fiind împrăștiate 5 tone de antiderapant, pe trotuare, în intercartiere și în curți. De asemenea, de la ora 05.00, circa 350 de muncitori lucrează la curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public. Pe parcursul zilei de vineri, 400 de muncitori vor participa la deszăpezirea trotuarelor.

Autoritățile municipale îndeamnă în continuare cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram