/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ajutați pe timp de viscol. În Chișinău a fost instalat un cort mobil de asistență pentru cetățeni

missing
11 ianuarie 2019, ora 19:28

Cortul este amplasat în cartierul Telecentrul, la intersecția străzilor Hâncești și Academiei.

Cortul este instalat ieri, dar este deschis astăzi de la orele nouă”, Marcel Agachi, șef de serviciu, Brigada Nr.1

Persoanele care vor avea nevoie de ajutor, li se va oferi câte un ceai cald, fiert din ierburi medicinale și un terci gătit ca în garnizoane. Iar în cazuri mai grave, o echipă de medici vor acorda ajutor.

-Ce aveți aici?
– Terci din hrișcă. Aici ceai.

De altfel, timp de o oră și jumătatea cât ne-am aflat acolo, puțini au fost dintre cei care au intrat să se încălzească. Trecătorii au evitat cortul și au spus că nu le este frig.

-Dumnevoastră nu ați înghețat?
– Nu, nu.

– Ați înghețat?
– Nu, nu.

Pe o altă stradă din Capitală, o femeie a fost surprinsă în timp ce cerșea pe viscol. Aceasta era așezată direct pe zăpadă și se vedea cum tremură de frig.

Nu vă temeți că veți îngheța?…

Cortul va fi deschis de la ora nouă dimineața până la 18:00. Potrivit carabinierilor, in jur de 40 de persoane au intrat să se încălzească.

Reporter: Daniela Cuțu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram