/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Unioniștii au anunțat că vor candida pe patru circumscripții, dar susțin și alți concurenți electorali

missing
11 ianuarie 2019, ora 18:40

Scopul nostru este unul foarte clar: chiar ne propunem să câștigăm acele circumscripții, prin urmare, ne-am implicat doar în acele circumscripții în care avem șanse”, Ion Leașcenco, candidat independent.

Astfel, reprezentanții blocului, în care intră mai multe organizații unioniste, au anunțat că înaintează candidați doar pe 4 circumscripții, care vor figura ca independenți. Este vorba de Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, pe circumscripția nr. 15 Călărași. Fostul președinte al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, mizează pe voturi la Ialoveni, pe circumscripția nr.22. Interpretei de muzică populară, Zinaida Bolboceanu, îi revine circumscripția nr. 35 Căușeni. Lista este încheiată de Mihail Goian, președinte de filială a Blocului unionist, înaintat pe circumscripția nr.16 Ungheni.

Candidații se află în proces de colectare de semnături. Singura care a finalizat această etapă este Zinaida Bolboceanu. Totodată, unioniștii susțin că pe alte circumscripții vor susține candidați din partea altor partide, selectați conform unui singur criteriu.

Neavând candidați în toate circumscripțiile, am decis să susținem acei candidați care avut un aport clar pentru promovarea românismului în Anul Centenarului”, Ion Leașcenco, candidat independent.

Practic toți candidații care vor fi sprijiniți de unioniști fac parte din blocul ACUM, iar unul este de la PL. Unioniștii însă nu au pomenit de liderul PL, Dorin Chirtoacă. Aceștia vor candida, de asemenea, pe o listă națională, sub egida partidului „Democrația Acasă”, condus de Vasile Costiuc. Lista este deocamdată în pregătire. După alegeri, partidul urmează să-și schimbe denumirea și conducerea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram