Mașinile fără șofer vor intra pe piața Uniunii în anul 2020. Deputații din Parlamentul European vor vota marți un raport din proprie inițiativă privind autovehiculele autonome. Europarlamentarii subliniază faptul că sunt necesare fonduri suficiente pentru susținerea sectorului și reguli adecvate de siguranță și responsabilitate.

„Parlamentul dorește ca Europa să fie lider în domeniul tehnologiei vehiculelor automatizate. Deputații europeni vor discuta despre armonizarea standardelor tehnice și a normelor de siguranță și despre cum poate fi asigurată o susținere suficientă a acestui sector”, se spune pe pagina web a instituției.

De asemenea, într-o ședință din după amiaza zilei de marți, eurodeputații vor discuta și despre președinția română a Consiliului UE. Premierul României, Viorica Dăncilă, va discuta cu deputații europeni despre prioritățile președinției Consiliului. Înaintea acestei dezbateri, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, va prezenta în plen realizările președinției țării sale din ultimele șase luni.