Un potențial candidat pe circumscripția din SUA și Canada spune că nu i s-a deschis cont bancar pentru deservirea grupului de inițiativă

12 ianuarie 2019, ora 19:26

Viorel Savva, cel care și-a anunțat intenția de a candida independent pe circumscripția nr. 51 SUA și Canada, susține că o bancă comercială din Republica Moldova i-a respins cererea de a deschide un cont destinat finanțării grupului de inițiativă în susținerea lui. Instituția financiară și-a motivat refuzul prin faptul că nu are în ofertă un asemenea serviciu.

„Nu avem un asemenea serviciu/produs…” – frază de care se izbește o cerere privind deschiderea unui cont bancar cu menţiunea „Destinat grupului de iniţiativă”, deschis în exclusivitate pentru finanţarea grupului de iniţiativă, la o instituție bancară, care ne asigură că obiectivul său este prestarea serviciilor calitative, în corespundere cu așteptările clienților săi”, a scris Viorel Savva pe o rețea de socializare.

Conform Regulamentului privind finanțarea grupurilor de inițiativă, concurentul trebuie să deschidă la bancă, în termen de 7 zile de la data înregistrării, un cont bancar cu menţiunea „Destinat grupului de inițiativă”, deschis în exclusivitate pentru finanțarea grupului de inițiativă. Dacă nu deschide un astfel de cont, grupul de inițiativă trebuie să informeze CEC despre acest fapt și va desfășura doar activități ce nu implică cheltuieli financiare.

Pe aceeași circumscripția și-au anunțat intenția de a candida alți 14 pretendenți. Aceștia sunt Valeriu Ghilețchi (independent), Gaik Vartanean (PSRM), Petru Neaga (independent), Ghenadie Moroșanu (PDM), Oleg Bînzar (independent), Gheorghi Grozav (independent), Valeri Perov (independent), Alexandrin Patron (independent), Dumitru Alaiba (ACUM DA PAS), Valentin Ganea (independent), Rodica Rusu (Partidul Șor), Ana Vasilachi (independent) și Roman Palancica (independent).

”…nu avem un asemenea serviciu/produs…” frază de care se izbește o cerere privind deschiderea unui cont bancar cu…

Gepostet von Viorel Savva am Samstag, 12. Januar 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram