Pe parcursul nopții trecute, drumarii au continuat să lărgească partea carosabilă a drumurilor și acostamentele și să împrăștie material antiderapant pe traseele naționale. Și autoritățile municipale au anunțat aseară că lucrările de deszăpezire vor continua pe parcursul nopții.

Noaptea trecută nu au mai căzut ninsori. Administrația de Stat a Drumurilor anunță că toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către drumuri care intervin în caz de necesitate. Iar în dimineața zilei de duminică pe traseele naționale se circulă în condiții de iarnă.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău a menționat că astăzi lucrările de deszăpezire vor continua pe străzile secundare și va fi evacuat omătul din perimetrul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că pe parcursul zilei de ieri au fost curățate de zăpadă căile de acces către instituțiile de menire socială, drumurile și căile de acces între blocurile din capitală pentru a avea accesul în caz de necesitate a echipajelor de salvare, pompieri.

Potrivit datelorInspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore salvatorii au scos din zăpadă două autocamioane blocate în zăpadă în preajma satului Talmaza și Purcari a raionului Ștefan Vodă. Totodată, ieri seara, angajații IGSU au tractat un microbuz derapat de pe traseu în zăpadă în apropierea orașului Ceadîr-Lunga, UTA Gagauzia.

Pentru astăzi meteorologii anunță cer variabil și temperaturi cuprinse între 0 și -4 grade Celsius. La noapte, minimele vor fi de -9 în sudul țării și -13 în nord. Mâine în toată țara este prognozată lapoviță slabă.