/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Incendiu în raionul Sângerei. Un bătrân a decedat în propria casă cuprinsă de flăcări

missing
13 ianuarie 2019, ora 12:30

În această dimineață, un bătrân în vârstă de 90 de ani a decedat în propria casă, care a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, bărbatul ar fi decedat din cauza intoxicării cu fum.

Incendiul s-a produs într-o casă din localitatea Clișcăuți, raionul Sângerei. Pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o cameră. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul camerei.

Potrivit salvatorilor, incendiul s-ar fi produs din cauza nerespectării regulilor de explotare a sobei. Cauza concretă, circumstanțele și prejudiciul material urmează să fie stabilite ulterior.

În perioada rece a anului salvatorii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă ca sobele de încălzit să fie explotate corespunzător și să fie verificate la timp.

IGSU atenționează și despre riscul producerii incendiilor în cazul supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. O măsură de securitate care trebuie respectată cu strictețe este distanța între sobă și obiectele combustibile. Aceasta nu trebuie să fie mai mică de jumătate de metru. Totodată, sobele nu trebuie să fie acoperite pentru a evita procesul mocnirii.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 80 incendii în urma cărora au decedat 17 persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram