„De mică îmi place muzica. Am decis singură că îmi este drag pianul, părinții la fel m-au susținut în ceea ce-mi plănuiam să fac. Așa au apărut primele melodii. Stând nopțile la pian, fredonând, analizam schițe de melodii după care și versuri pe hârtie”… sunt cuvintele unei eleve care nu rosteşte vorbe mari şi care aşază vise şi speranţe în interpretarea lucrărilor scrise de ea. De altfel, tânăra a reușit să-și lanseze o piesă care a fost compusă de către ea.
Viorelia Lesnic este elevă în clasa a XI-a şi de vreo șase ani, pianul şi claviatura fac parte din viaţa ei. Studiază pianul de la 11 ani. Aşchia nu sare departe de trunchi, iar în cazul Vioreliei proverbul se dovedeşte a fi cum nu se poate mai adevărat, dragostea pentru muzică şi talentul fiind moştenire de la mama sa.
„Talentul de a cânta l-am moștenit de la mama. Anume asta m-a determinat să învăț pianul.”, mărturiseşte Viorelia.
În spatele zâmbetului ei stau multe ore de practică, multe ore de-a lungul cărora a descifrat încet-încet tainele pianului. Totul a început pe când avea 11 ani și s-a transformat într-un studiu serios, aşa că acum nu e zi în care clapele să nu fie „îmblânzite” prin ore şi ore de exersat.
Aşa se face că în medie, Viorelia studiază la pian cam în fiecare seară, după orele de şcoală. Şi toate aceste sute de minute sunt însoţite de alte ore de pregătire în istoria muzicii, armonie sau teoria acesteia. Astfel, după muncă, vine şi răsplata: Viorelia a concurat şi a obţinut diplome la concursurile la care a paticipat.
De asemenea, adolescenta îşi doreşte să continue studiile la noi acasă, de aceea visează să aplice la academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice.”Vreau să termin liceul, iar apoi ideal ar fi să aplic la Academia de „Teatru, Muzică și Arte Plasitice”. Aici posibilităţile sunt foarte mari. Astfel, voi continua să scriu și să lansez noi proiecte”.
Totodată, ritmuri muzicale cu care se „împacă” este pop, spre deosebire de alţi tineri de vârsta ei, nu vibrează la hip-hop. “Genul de muzică care mă reprezintă este pop, însă apreciez și celelalte genuri, fiecare lucrare având farmecul său și o istorie care stă în spate.”
Dincolo de muzică, la fel ca în viaţa oricărui alt liceean, există şi materii precum Literatura română, Matematica, Chimia, Fizica… „Îmi plac toate obiectele de la școală. De aceea, la fiecare materie este ceva care face să-mi acumulez cât mai multe cunoștințe noi în fiecare zi”.
Cu timp liber nu se prea laudă, pentru că orele de şcoală, cele de studiu al pianului și noilor melodii pe care și le compune se încheie de cele mai multe ori seara.